Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Julestemning på finsk, svensk og russisk

Finlands ældste by Åbo – Turku på finsk – er rig på kulturelle oplevelser, ikke mindst i julen, hvor et program med over 400 forskellige arrangementer sørger for, at indbyggere og besøgende kommer i den helt rigtige julestemning.

Festlighederne starter med en åbningsfest lørdag d. 2. december og fortsætter til den 13. januar. Julen i Åbo genspejler byens historie og byder på en spændende blanding af finsk, svensk og russisk tradition.

Åen Aura, der løber gennem Åbo centrum, er samlingspunkt for diverse aktiviteter året rundt. Fra sidst i november er den ligesom byens mange flotte gamle bygninger julepyntet og oplyst af tusindvis af pærer. På “Gamla Stortorget” lige ved siden af er julestemningen på sit højeste. Et ‘gammeldags’ julemarked med små hyggelige boder, musik og anden underholdning lokker hvert år titusinder til torvet, hvor der bl.a. sælges finsk kunsthåndværk. Fra madboderne spredes duften af hjemmelavet traditionel finsk gløgg, delikate egnsretter og andet mundgodt.

Også på Åbos mange museer venter anderledes og spændende oplevelser. På Åbo slot er der dækket op med renæssancehoffets julebord, og på “Klosterbackens Hantverksmuseum” er der mulighed for at opleve, hvordan folket fejrede jul i 1800- og 1900-tallet. På “Kurala Bybacke” fejres julen som dengang i 50erne, da bondelandsbyen stadig var beboet. Her frister sælgere i tidstypisk tøj med juleslik og kvalitetshåndværk i keramik, glas og tekstiler.

Festlighederne i Åbo kulminerer den 24. december kl. 12, hvor julefreden forkyndes ved en højtidelig ceremoni – en tradition, der stammer fra middelalderen og transmitteres direkte på finsk og svensk TV.

Vil man opleve julen i Åbo live, kan man f.eks. tage med SAS, der flyver direkte fra København flere gange dagligt. Flyveturen tager blot halvanden time!

Læs mere om de 400 julearrangementer i Åbo her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us