Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Israel: Tusindvis af arkæologiske kulturgenstande er nu tilgængelige online

Måske er pengepungen ikke lige nu til en rejse til Israel, men du er trods dette meget interesseret i landets nationale klenodier. Så er der håb for dig nu. Som led i sit fortsatte forsøg på at gøre Israels arkæologiske skatte tilgængelige for mennesker i hele verden har Israels Antiquities Authority nemlig for nylig oprettet en hjemmeside på nettet med de nationale klenodier, som omfatter tusindvis af samlingens genstande fra den palæolitiske periode frem til den osmanniske periode.

Websiden, der i øjeblikket omfatter 5.700 kulturgenstande, opdateres hele tiden, og nye billeder i høj opløsning af kulturgenstande og deres historie tilføjes med jævne mellemrum. Kulturgenstandene på hjemmesiden er arrangeret både i kronologisk orden (iht. de arkæologiske perioder) og i typologisk orden (iht. kulturgenstandens art). De ledsagende oplysninger indeholder detaljerede arkæologiske data om hver kulturgenstand inkl. oprindelse, type, dimensioner, materiale, findested, datering og litteraturliste.

National Treasures og Rockefeller Museums onlineprojekter tilslutter sig flere ambitiøse digitaliseringsprojekter online igangsat af Israel Antiquities Authority inkl. Leon Levy Dead Sea Scrolls Digital Library (digitalisering af dødehavsrullerne), Rigsarkivet fra 1919 til 1948 og kortlægningen af Israel, der stiller de uvurderlige oplysninger til rådighed for offentligheden.

Herudover har Israel Antiquities Authority sat et større projekt i gang, hvor oplysninger og digitale billeder i høj opløsning af den sjældne arkæologiske samling i Rockefeller Museum i Jerusalem gøres tilgængelige på internettet. For første gang er en hel museumssamling i Israel blevet fotograferet og stillet til rådighed på internettet.

Se udstillingen her: http://www.antiquities.org.il/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us