Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

I Japan er Julemanden grøn og kommer fra Danmark

Julemanden går klædt i grønt – ikke i rødt. Han går nemlig ind for bevarelse af miljøet, så vi fortsat kan have juletræer, rensdyr og hvid sne juleaften.

Og så kommer julemanden fra Danmark!

Det er det budskab, som turistorganisationen VisitDenmarks kontor i Japan gennem 9 år har spredt blandt japanske børn og voksne. Gennem alle årene har den grønne julemand – med Dannebrog i hånden – i ugerne op til jul besøgt børnehaver, skoler, stormagasiner, optrådt på tv m.m. over alt i Japan.

Og de mange års arbejde har båret frugt. Japanerne er i stort tal begyndt at forbinde den grønne julemand – eller Green Santa – med miljø og Danmark.

– Han er i dag blevet det væsentligste symbol for det miljøbevidste Danmark i Japan. Vi skønner, at hver tredje japaner kender den grønne julemand og forbinder ham med Danmark. Det giver Danmark et positivt image, som er en stor fordel, når vi skal markedsføre Danmark som turistland i Japan, siger direktør Søren Leerskov fra VisitDenmarks kontor i Tokyo, der oplyser at man i 2008 vil planlægge den grønne julemands aktiviteter på en måde, så de kaster lys på FNs store klimatopmøde, der holdes i Danmark i 2009.

I år ankom julemanden den 21. november til Tokyo – og blev modtaget af et stort nationalt presseopbud, heriblandt landsdækkende japansk tv. Han fortsatte indtil søndag den 16. december med i alt 12 arrangementer rundt om i Japan. I Japan arbejder VisitDenmark sammen med bl.a. det store elektronikfirma Panasonic om den grønne julemand. En aftale, der bl.a. betyder at Danmarks bliver nævnt i forbindelse med nye, miljøvenlige produkter fra Panasonic.

I Green Santa projektet indgår også miljøundervisning af japanske børn, plantning af træer og uddeling af blomsterfrø. Inden i den grønne julemand befinder sig chefen for Radio Køge, Carsten Mogensen, der – med hjælp af tolk – har fået stor erfaring med at tale med japanske børn såvel som medier.

Det japanske miljøministerium har i øvrigt udnævnt Green Santa som æres-ambassadør for miljøet i Japan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us