Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Hadsundere kan nu også fejre jul

For mange hadsundere er det ikke “rigtig jul”, før vejen har været lagt forbi Hadsund Egns Museums juleudstilling.

Derfor er der gratis adgang for alle i tiden frem til den 20. december.

Igen i år er museets stuer pyntet med tidssvarende julepynt, og i skolestuen er der arrangeret en lille plancheudstilling om “Julens madtraditioner”.

I hele december måned (frem til den 20. december) kan der handles i den gamle købmandsbutik, der er pyntet op med ægte granguirlander og den fineste julestads. Der kommet mange nye julevarer hjem, og også i varesortimentet har det smittet af, at museet i år har deltaget i fejringen af Renæssanceår 2006.

Museet har fået fat i nogle meget smukke mundblæste kopier af de såkaldte “pasglas”, som bl.a. blev lavet i Enevold og Jakob Seefelds glashytte i Glargårde. Pasglasset er et ottekantet drikkeglas med rigler (glastråde) omkring. Riglerne angav, hvortil man skulle drikke, når der blev skålet. Det kaldtes at drikke “til pas”.

– I museets renæssanceudstilling kan man se “den ægte vare”, nemlig de glas, der blev fundet under udgravninger ved Glargårde, og på instruktive tegninger vil man kunne se, hvordan glassene blev fremstillet i 1500- og 1600-tallet, fortæller museumsinspektør Lise Andersen.

I Museumsbutikken kan man også købe Bi Skaarups bog om renæssancemad, så de der kom for sent til billetter til renæssancetaflet på Visborggård, kan forsøge sig med at lave maden selv.

Også renæssanceøl er en del af jule-vare-sortimentet. Det er renæssanceøllen fra det lille Fur Bryggeri, der forhandles – en overgæret øl, brygget på vand, malt og humle (uden tilsætningsstoffer af nogen art).

– Hadsund Egns Museums juleudstilling markerer afslutningen på et særdeles aktivt år for museet. Otte velbesøgte renæssancearrangementer blev det til – med emner, der strækker sig fra troldkvinder og glasfremstilling til renæssancemode og ølsmagning, fortæller Lise Andersen, som lige kommer med et forslag til besøg:

– Årets højdepunkt var åbningen af den nye renæssanceudstilling “En rigdom bygget på kalk”. I udstillingen er bl.a. fundene fra Glargårde udstillet for første gang. Har man ikke nået at se udstillingen, så er der god lejlighed for det i december, for der er gratis adgang til alle Nordjyllands Historiske Museums afdelinger.

Udstillingen er åben på hverdage fra 10 til 16 og søndage 13 til 16. Dog er der i åbningsweekenden den 2. og 3. december ekstraordinært åbent fra 10 til 16. I åbningsweekenden vil der være smagsprøver på æbleskiver, som de blev lavet på Christian 4.’s tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us