Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Formanden er nu på plads for nyt nordjysk samarbejde

Et nyt samarbejde i Nordjylland, Business Region North Denmark, ser lyset med virkning fra årskiftet. Bag samarbejdet står de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland og ideen er at der skal være fokus på erhvervsudvikling og jobskabelse, turisme, adgang til kvalificeret arbejdskraft, infrastruktur og internationalt samarbejde i samarbejdet. Business Region North Denmark vil således bidrage til at samle kræfterne i regionen og sikre mere koordinerede indsatser de fem fokusområder.

– Business Region North Denmark er en helt unik mulighed, hvor vi kan samle kræfterne om at styrke vores erhvervsudvikling. I Thisted Kommune har den nye samarbejdsaftale med Business Region fokus på at styrke vores erhverv og jobskabelse, vores velfærdsteknologi og tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft. Jeg ser meget frem til samarbejdet med de andre kommuner og regionen, og jeg er rigtig glad for og stolt af at blive valgt som formand for et samarbejde, der i den grad vil gavne hele Nordjylland, fortæller Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen, som er blevet valgt som formand for samarbejdet.

De nordjyske kommuner og Region Nordjylland ønsker sammen at fremme en positiv udvikling og vækst i hele regionen ved at få mest muligt ud af de investeringer, de enkelte parter foretager på erhvervsområdet. Det er desuden et formål at synliggøre regionens samlede kompetencer og styrkepositioner mere markant for arbejdskraft og investorer.

– Samarbejdet i Business Region er et helt naturligt skridt, hvor midlerne er til gavn for fælles vækst, og det er en unik mulighed i forhold til erhverv og turisme. Virksomheder og bevillinger går langt ud over kommunegrænserne, og det er derfor en vigtig erkendelse for alle parter, at hvad der er godt for den enkelte kommune, er godt for hele regionen, forklarer Jammerbugts borgmester Mogens Gade, som bakkes op af regionsrådsformanden.

– Regionen og kommunerne vil med Business Region North Denmark skabe en sammenhængskraft, og det er et godt signal, at vi i Nordjylland står stærkere sammen både nationalt og internationalt i forhold til beskæftigelsesindsats, sundhed og nye samarbejdsindsatser på egne områder, fortæller formanden for Region Nordjylland Ulla Astman.

Udover formanden for samarbejdet er der også udpeget følgende næstformænd: borgmester i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Brønderslev Michael Klitgaard og regionsrådsformand Ulla Astmann. Desuden blev borgmester i Rebild Kommune Leon Sebbelin tilknyttet formandskabet.

Illustrationen er fra Thy og taget af Niclas Jessen, VisitDenmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us