Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Fonde donerer udviklingsmidler til udstillinger på Danmarks Industrimuseum

Danmarks Industrimuseum  har fået to store beløb fra Augustinus Fonden og Else & Poul Petersens Fond til en lang række nye tiltag på museet på Gasvej i Horsens.

Der skal nemlig foretages en større nyopsætning af udstillingerne og den gamle tobaksudstilling skal også sættes helt om.

Udstillingen, som nu er lukket, blev etableret i 1989 som en udstilling omkring cigarmageri og skrå. Tiden er løbet fra udstillingen, og som led i museets nyopsætning af flere udstillinger, føres produktionsudstilling op i tiden til perioden 1985 til 1996, således en moderne tobaksfabrikation bliver skildret.

I museumsgaden fra 1950/60-erne er museet ligeledes i gang med at nyopsætte. Der er kommet en manufakturforretning til, og snart er en ny opsætning af tobaksforretningen færdig, således gæsterne vil kunne fornemme både produktion og detailhandel ved et besøg.

Den historiske baggrund for omforandringerne tager udgangspunkt i tobakshistorien i Horsens, hvor museets registrator John Juhler Hansen arbejder med en bog om tobakken. Bogen udkommer i foråret 2011. John Juhler Hansen er allerede godt i gang, og netop i Horsens findes et meget fyldigt materiale, som ikke tidligere er benyttet. Dertil kommer materiale i form af interviews og arkivmateriale hos private med tilknytning til tobaksindustrien.

Baggrunden for de nye store tiltag på museet er midler fra Augustinus Fonden og Else & Poul Petersens Fond. Hans og Jens Poul Petersen, der repræsenterer Else & Poul Petersens Fond, har selv drevet tobaksvirksomhed i Horsens, og fra deres store samling har museet modtaget en række fine genstande, som senere vil indgå i en helt ny afdeling om Reklame & Branding.

Hans Poul Petersen er meget tilfreds med, at det nu er lykkedes at få så mange midler på plads, at tobakkens historie i Horsens får gennemgået og vist sin historie:

– Selv om det ikke er in at ryge for øjeblikket, kan man jo ikke komme udenom, at tobaksindustrien har haft en meget stor betydning i Horsens, både med mange arbejdspladser og en stor økonomi, men også i form af grene ud til andre brancher, som levede af underleverancer. Min bror og jeg er glade for, at vi kan bidrage til at fortælle historien og kommende generationer kan få et nuanceret historisk blik på en industri, som i dag mest er kendt for, at folk står udenfor og fryser.

De to donationer er på henholdsvis 180.000 kr. fra Augustinus Fonden og 450.000 kr. fra Else & Poul Petersens Fond.

Illustration: Tobaksfabrikant Poul Petersen så man oftest med en pibe i munden, da han satte pris på sin egen fabriks røgtobak/Danmarks Industrimuseum

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us