Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Flere turister og fremgang i omsætningen

2003 blev et godt år for turismen med over 1,1 mio. flere overnatninger end året før, oplyser Danmarks Turistråd.

Den samlede omsætning blev på 44,3 mia. kr., det skabte 71.000 fuldtidsjob og gav 15,5 mio. kr. i skatte- og afgiftsindtægter til de offentlige kasser.

Der var både flere danskere og flere udlændinge, der valgte at holde ferie i Danmark i 2003 end året før. Det resulterede i over 1,1 million flere overnatninger i 2003 for den samlede turisme, hvilket er den største fremgang siden begyndelsen af 1990’erne.

For første gang i mange år var der en mærkbar vækst i antallet af udenlandske overnatninger, blandt andet på det vigtige tyske marked. Danmark havde større vækst i udenlandske overnatninger end de øvrige nordiske lande, og Danmark havde flere udenlandske overnatninger end disse lande tilsammen.

– 2003 blev et virkelig godt år for turismen som helhed, selv om ikke alle virksomheder nød godt af fremgangen. Det var især positivt, at antallet af udenlandske overnatninger i Danmark steg, også fra Tyskland, der ellers har været trængt de senere år, siger udviklingsdirektør Lars Erik Jønsson, Danmarks Turistråd.

– Udviklingen for i år ser ikke helt så positiv ud, og vi forventer ikke at nå op på det samme høje niveau som 2003. De udenlandske overnatninger er gået tilbage, mens de danske overnatninger ligger på samme niveau som sidste år. Feriehusene og camping har i år begge haft tilbagegang. Til gengæld er det positivt, at hotellerne i år har pæn fremgang, siger Lars Erik Jønsson.

Overnatningsfremgangen blev trukket af camping og feriehusene. Camping fik en flot overnatningsfremgang på 7,5 pct. Til gengæld oplevede hoteller, feriecentre og vandrerhjem færre overnatninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us