Flere penge til indsatsen for at sikre kongresser

Foreningen Dansk Erhvervs- og Mødeturisme – MeetDenmark, har gjort det muligt at bygge oven på den allerede eksisterende kongresindsats, der ydes i København, Aarhus, Aalborg og Region Syddanmark i tæt samarbejde med offentlige og private partnere.

I 2014 har parterne skrevet 114 internationale kongresser i bøgerne til de kommende år, hvoraf hele 54 kan tilskrives den ekstraordinære indsats i foreningen Dansk Erhvervs- og Mødeturisme – MeetDenmark.

Regeringen har sammen med regionerne afsat yderligere ressourcer til projektet fra 1. januar 2015 og frem.

Det hilses velkommen af foreningens formand, Birgitte Hee Olesen, direktør i Inspiring Denmark:

– Gennem den målrettede og strategiske indsats har vi tiltrukket internationale kongresser inden for dansk forsknings styrkepositioner. Kongresserne er ikke kun vigtige for turisterhvervet. De er et globalt udstillingsvindue og en eksportplatform for bl.a. dansk forskning, universiteter og virksomheder, og vi ser frem til at intensivere indsatsen yderligere.

Til trods for at hovedparten af døgnet tilbringes i mødelokaler, er kongresgæsterne nogle af de udenlandske besøgende, der bruger flest penge, når de er her. Hele 3.100 kroner pr døgn spenderes på hoteller, restauranter, transport, shopping og underholdning.

I 2014 har den øgede salgs- og markedsføringssatsning resulteret i en fordobling af antallet af kongresser, der er skrevet i ordrebøgerne til de kommende år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.