Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Fødevarer skal trække turister til Thy og Mors

Foreningen Thy-Mors Turisme arbejder på flere områder med at skaffe turister til området. Et af de seneste tiltag er et projekt, der skal profilere de lokale unikke fødevarer, så de bliver mere synlige over for områdets besøgende – og på sigt tiltrække flere turister året rundt.

Projektet 'Lokale fødevarer på lokale spisesteder' skal derfor samle lokale fødevareproducenter, restauranter, overnatningssteder og andre turismeaktører om at skabe oplevelser, der tiltrækker turister uden for de traditionelle højsæsoner. Og det afgørende i projektet er, at maden skal spille en central rolle i turistens oplevelser i Thy og på Mors.

Der skal oprettes såkaldte klynger, aktører indenfor et enkelt fødevareemne, og deres tilbud skal så samles i pakkeløsninger. Delmål i projektet er at skabe stolthed lokalt over de fødevaretilbud, som der kommer fokus på og så endelig bruge dem som brandingsværktøjer.

Projektet skal tænkes kommercielt i alle led, og det kan måske føles at det nye projekt har en evne til at tiltrække ekstraordinært mange lokale midler, men en hovedtanke er, at det vil dryppe på alle – på et tidspunkt …

For at være med i projektet skal der være tænkt på kvalitet hele vejen igennem. Og når man har tænkt kvalitetstankerne igennem, så de skal de ind igen og igen, så det er holdbare løsninger der bliver fundet frem.

Første klyngesamarbejde i projektet 'Lokale fødevarer på lokale spisesteder' er Fisk og Skaldyr.
           
Thy-Mors Turisme er dannet af Thisted og Morsø Kommuner samt af Morsø Turistforening og Thy Turistforening.  

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us