Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

En verden af energi på Energimuseet

Energimuseet ved Bjerringbro sætter i uge 39 særlig fokus på bæredygtig energiproduktion.

Under overskriften "En verden af energi" afholder museet nemlig en utraditionel energimesse med shows og underholdning, der etableres temabaserede undervisningsstationer for elever fra ungdoms-uddannelserne, og der arrangeres særlige "temarejser" om energi, der henvender sig til eleverne i folkeskolen. Desuden danner museet ramme om en række konferencer, møder og seminarer, der beskæftiger sig med "den grønne omstilling".

Energimuseet, der ligger i et stort naturskønt område ved Tange Sø, Gudenåen og Tangeværket, er Danmarks nationale museum for energi. Museet beskæftiger sig derfor også med sammenhængen mellem energi og klima og miljø, og når museet i dagene fra den 23. til den 29. september 2013 slår dørene op til "En verden af energi", vil der blive afholdt en lang række arrangementer om bæredygtig teknologi og grøn omstilling.

I en meddelelse fra museet hedder det:
– Set i et globalt perspektiv vil energiforbruget stige i de kommende årtier, og derfor skal der ske en omstilling til en mere bæredygtig energi. Det er en spændende udfordring, og netop nu befinder Danmark sig lige midt i denne omstilling. Faktisk er vi på mange områder markedsledende inden for netop "grøn teknologi" og bæredygtighed. Det er de udfordringer og de perspektiver, der knytter sig til denne grønne omstilling, som vi gerne vil formidle til både erhvervsliv, skoler, ungdomsuddannelser og befolkningen i almindelighed.

I weekenden 28.-29. september afholder Energimuseet en utraditionel energimesse, hvor man vil kunne møde en lang række leverandører af produkter og serviceydelser inden for energiproduktion og energiforbrug. Det handler f.eks. om, hvordan man i den enkelte husstand kan spare på varmeregningen, om solenergi og vindenergi, om energirenovering af boligen og om cykler, scootere og biler, der kører på bæredygtigt brændstof.

Der vil også være mulighed for at prøvekøre en elbil og en segway, eller man kan prøve at bygge sin egen vindmølle. I løbet af weekenden vil messen desuden få besøg af Sebastian Klein, Emil fra Store Nørd, Nina Rasmussen, Peter Tanev og Doktor Knaldgas.

De kendte personer vil optræde og fortælle om deres engagement i energi- og miljøspørgsmål. Der vil også være forskellige typer af underholdende og lærerige show.

Hele ugen vil Energimuseet formidle energi-temaer til både ungdomsuddannelserne og grundskolerne. Rundt på museet etableres en håndfuld undervisningsstationer med hver sit tema, f.eks. vindkraft, solenergi, energilagring, transport og smart grid, der henvender sig til elever fra ungdomsuddannelserne og som bemandes med. ph.d. studerende fra bl.a. DTU, AAU og AU, og Energimuseets egen skoletjeneste, Silkeborg seminarium og Merchantec vil tage elever fra folkeskoleklasserne (4.-10. klasse) med på "tematiske energirejser" på museet.

I museets hovedbygning vil organisationer og virksomheder afholde konferencer, seminarer og møder, og udendørs etablerer Energimuseet udstillinger med solcelleanlæg, vindmøllevinge, nacelle, elbiler, energiafgrøder, husstandsmøller, halmhus m.v. Indendørs fortæller museet om vindkraftens og energiforsyningens historie, og man kan se en udstilling om klimaforandringer.

Link:
Energimuseet – http://energimuseet.dk
Energimesse 28. – 29. september 2013 – http://www.enverdenafenergi.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us