Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

En halv milliard skal give mere natur i Danmark

Der er godt nyt til fugle, fisk og planter.

Sidste år blev der nemlig brugt 482 millioner kroner på projekter, der skal give mere natur i Danmark. Nogle af projekterne står allerede klar, mens andre bliver lavet i de kommende år.

Hovedparten er delt ud til kommuner, der vil lave vandløbs- og vådområdeprojekter som bremseklodser for udledning af kvælstof og fosfor. Men derudover er der også uddelt beløb til skovrejsning, både privat og offentlig.

– Det er store gevinster for det danske samfund, vi taler om, når vi sætter gang i naturprojekter. De våde naturprojekter giver os renere vandmiljø, samtidig med at vi får fisk i vandet til turisterne. Og med skovrejsning får vi beskyttet vores drikkevand, samtidig med at borgerne får skønne områder. Vi løser problemer ved at anlægge ny natur, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

I første omgang var der afsat 150 mio. kroner til kvælstofområder, men på grund af efterspørgslen blev der tilføjet 30 mio. kroner mere. Men også skovene er der blevet flere af gennem en pulje på 46 mio. kroner til statslig skovrejsning.

I Østjylland har Naturstyrelsen for eksempel opkøbt cirka 170 ha ved Århus og Horsens til statslig skovrejsning i 2012-13. Pris ca. 30 mio. kroner, hvoraf kommuner og vandværker betaler halvdelen. Et andet eksempel på, at puljer bliver til ny natur, findes ved Mattrup Å ved Horsens. Her mødte fisk tidligere end stejl opstemning ved den gamle møllesø, som de havde svært ved at passere. Men med 1,3 mio. kroner fra puljen til vandløbsrestaurering etablerede Horsens Kommune et vandløb rundt om søen, så kulturminder blev bevaret, og fisk kunne gå længere op i åerne for at gyde.

– Det er dejligt, når bevillinger og finanslovssnak bliver til konkret, ny natur. Jeg har stor ros til kommunerne for den interesse, de har haft for naturprojekterne, siger Kirsten Brosbøl.

Der kan også i år søges om penge til nye kvælstofvådområde-, fosforvådområde- og vandløbsrestaureringsprojekter. Man kan også søge puljen til privat skovrejsning. Derimod er pengene til statslig skovrejsning brugt op.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us