Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Elmuseet vil pirre de besøgende

Hvem er egentlig synderne, når det kommer til udledningen af CO2?

Det er nogle af de spørgsmål, som Energimuseet i Bjerringbro kan pirre de besøgende med, når museet åbner op til den nye sæson den 19. marts 2016.

Sæsonåbningen falder sammen med skolerne påskeferie, og det betyder, at der er høje forventninger til et godt besøgstal.

– Vi er lige nu ved at lægge sidste hånd på det hele, så alt er kappet og klart til sæsonåbningen 2016, udtaler direktør Anders Dahlstrup:

– Vi glæder os til, der atter kommer til at summe af liv herude i dagligdagen og i weekenderne, for selvom vi udenfor sæsonen har åbent for anmeldte besøg fra skoler og andre uddannelsesinstitutioner, så det altså ikke helt det samme, som når der er åbent for almindeligt publikum – og vi glæder os!

Som noget nyt i år, åbner Energimuseet en ny særudstilling ”Grønt Gods”.

– Formålet med udstillingen er, at den meget gerne skal pirre til publikums opfattelse af, hvem der egentlig er synderen, når det kommer til udladningen af CO2. Og hvis man også går herfra og er blevet overrasket over nogle af svarene, så har udstillingen opnået den ønskede effekt, siger direktør Anders Dahlstrup, der ikke ønsker at gå dybere ind i den nye særudstilling, for den skal opleves.

– Når man som Energimuseet råder over et område på over 15.000 m2 i naturskønne omgivelser og med op til 11 forskellige bygninger, kan det være en udfordring for publikum at organisere og tilrettelægge deres besøg. Det vil vi gerne hjælpe til med, og vi har derfor lagt et program, hvor der i løbet af dagen vil være fem introduktioner, hvor vores fremragende formidlere vil komme med indlæg. På den måde klæder vi vores publikum bedre på til selv at gå på opdagelse herude, siger direktør Anders Dahlstrup.

En anden måde at komme rundt på området er ved at gennemføre en opdagelsesskattejagt for hele familien. Det kræver, at man har sin smartphone med, og alle der gennemfører og svarer rigtigt på spørgsmålene deltager endda automatisk i lodtrækningen om et gavekort til Lalandia på 5.000,-. Vinderen udtrækkes ved sæsonafslutningen.

I samarbejde med Fri BikeShop Bjerringbro kan man farvelægge et påskeæg, som vi hænger op i caféen. Umiddelbart efter påske trække vi lod blandt alle de ophængte tegninger og præmien er intet mindre end en drenge– eller pigecykel fra Kildemoes sponsoreret af Fri BikeShop Bjerringbro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us