Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Danskerne lægger flest penge i Midt- og Nordjylland på ferie

Danmarks Turistråd har netop offentliggjort en beregning af turismeomsætningen i 2003 og omsætningen i Nordjylland var sidste år tæt på at runde 6 mia. kr. og steg dermed godt 160 mio. kr. i forhold til 2002.

Nordjylland fastholder dermed positionen som Danmarks vigtigste turismeområde uden for København. I Viborg amt var turismeomsætningen på godt 1,1 mia. kr., hvilket er uændret i forhold til 2002.

Direktør Jørgen Hansen, Midt-Nord Turisme

– Det er positivt, at Danmarks Turistråd allerede nu offentliggør de såkaldte TØBBE-tal for 2003. Og for Nordjylland er der tale om en rigtig god nyhed, for turismeomsætningen steg til 5.933 mio. kr. – hvilket er 161 mio. kr. mere end i 2002, siger direktør Jørgen Hansen, Midt-Nord Turisme.

Nordjyllands amt tegner sig for 13,5% af hele Danmarks turismeomsætning og er dermed det område i Danmark uden for København, hvor turismen spiller den største økonomiske rolle.

Beregningen omfatter den omsætning, som skabes af overnattende turister, samt den omsætning, som hidrører fra udenlandske éndagsturister.

Omsætningen i Viborg amt er uændret fra 2002 til 2003, nemlig 1.145 mio. kr. I hele Midt-Nord regionen var omsætningen sidste år dermed 7.078 mio. kr.; til sammenligning omsatte turismen i Storkøbenhavn for 10,8 mia. kr.

Men Midt- og Nordjylland er den turismeregion i Danmark, hvor danskerne selv lægger flest penge som turister. Omsætningen fra danske turister i Viborg og Nordjyllands amter er opgjort til 3,7 mia. kr. – mens danskerne “kun” omsætter for 2,8 mia. kr. i Storkøbenhavn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us