Dansk natur formidlet via store tavler med billedkunst

Uberørte højmoser fra en svunden tid, vilde krondyr i flok og farveorgier fra utæmmede planter og blomster.

Så er scenen sat for at det uopdagede land Store Vildmose kan give interesserede mulighed for at opleve autentisk dansk natur formidlet via store tavler med billedkunst skabt af Mette Rehné.

De kan opleves ude i mosen som et stop ud af syv i området, hvor historien fortælles om livet i Store Vildmose.

Billedkunsten består af fire store farvestrålende fantasier om livet før og nu i Store Vildmose, og de kan også opleves i Aalborg Lufthavn, hvor de originale billeder er udstillet i et år.

Midt i Store Vildmose, på Vildmoseporten, kan man bestille guidede ture i området. Her kan man også opleve Store Vildmose fra luften – næsten da. Der er nemlig mulighed for at se en lille film på fire minutter, som er lavet i forbindelse med formidlingsprojektet.

– Det er jo svært for en besøgende at se så stort et område – 60 km2 – så en film fra luften har været en fantastisk mulighed for at vise den flotte natur. Filmen er lavet med en drone styret af naturfotograf Morten Hilmer, som er bosat i Nordjylland, fortæller Marianne Fisker, som har været projektleder på projektet.

I området kan man også nyde en lækker middag med vildt og kartofler fraområdet på Luneborg Kro. I mosen kan man gå en tur på trædesten og på den gyngende højmose. Og fra udkigstårnet ved Manna Mosevej kan man se et varieret og rigt fugleliv.

Se mere på http://www.visitnordjylland.dk/oplevelser/natur/store-vildmose

1 comment

  1. Josephine Keilsmann Reply

    Billedkunst i Store Vildmose er et besøg værd!! Man har aldrig før gjort den slags og det er sat op 4 steder i det store område, hvor man må køre fra sted til sted. Hvert sted er der en ny historie og atmosfære. Brug en hel dag og slut af med en god middag på Luneborg Kro, som ligger ude i Store Vildmose.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.