Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

CO2-neutrale regionalbusser i Nordjylland

På rute 73 mellem Aalborg og Frederikshavn opstartes en miljøvenlig busrute med busser, som drives frem af certificeret CO2-neutral biogas. Samtidig med den nye miljøvenlige busrute åbner en biogas-tankstation i begge byer.

Den certificerede CO2-neutrale biogas belaster ikke miljøet, og er ovenikøbet lokalt produceret. Gassen til busserne leveres nemlig af HMN Naturgas, som ved samme lejlighed åbner to biogas-tankstationer i Nordjylland – én i hver ende af busruten i henholdsvis Aalborg og Frederikshavn.

Initiativet med biogas-busser og -tankstationer har længe stået på ønskelisten hos både Regionen og de nordjyske kommuner. Det fortæller regionsrådsformand Ulla Astman, som mener, at det offentlige Danmark bør have både ambitionerne og viljen til at gå forrest i en miljø- og klimavenlig udvikling:

– De nye biogas-busser på rute 73 er et led i vores fælles nordjyske indsats mellem klimaregion og klimakommuner, og busserne er et vigtigt skridt mod en mere miljøvenlig kollektiv trafik. Samtidig får vi med to nye biogas-tankstationer styrket Nordjyllands position på det grønne landkort og banet vejen for, at vi kan gå forrest og udbrede miljøvenlig transport på nye områder i fremtiden.

De to nye biogas-tankstationer bliver de første offentligt tilgængelige anlæg i Nordjylland, hvilket åbner mulighed for en udbredelse af både erhvervs- og privatkørsel på biogas. Tankstationerne skal ligge på henholdsvis Suderbovej i Frederikshavn og Troensevej i Aalborg.

Ved overgang til biogas på rute 73, spares klimaet for udledning af 1.050 tons CO2 per år. Biogas-busdriften finansieres af Region Nordjylland gennem NT, og biogas-tank stationerne finansieres af HMN Naturgas. Satsningen på biogas er resultat af et samarbejde mellem Region Nordjylland, NT, Frederikshavn Kommune, HMN Naturgas og Aalborg Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us