Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Bustur for kokke og tjenere skal puste liv i fortælling

Kokke og tjenere i det vestjyske er inviteret på en velsmagende bustur til nogle af de bedste fødevareproducenter i Vestjylland nu på søndag den 29. februar 2016.

Busturen er tænkt som et indspark for at puste nyt liv i fortællingen om vestjysk madkultur.

Når vi spiser et godt måltid mad, går snakken mange gange livligt. Ofte handler den om, hvordan det, vi spiser, er blevet tilberedt og hvilke råvarer, der er brugt. Når vi spiser ude, er det ofte tjenerens eller kokkens præsentation af maden, der sætter gang i snakken rundt om bordet.

– Vi kokke og tjenere møder både turister og fastboende omkring et veldækket bord, og lige dér har vi en oplagt mulighed for at fortælle om vores gode vestjyske råvarer, fortæller formand for Regional Madkultur Vestjylland, Bent Gråkjær.

Fortællingen om vestjysk madkuItur skal styrkes og derfor er kokke og tjenere i det vestjyske inviteret på en velsmagende bustur til nogle af de bedste fødevareproducenter i Vestjylland.

Bag turen står Regional Madkultur Vestjylland, Erhvervscentret i Ringkøbing-Skjern Kommune og Gentænk Sommerhuset – et kulturturismeprojekt under Aarhus 2017. Turen strækker sig fra kl. 9.00 til kl. 18.00 og byder på masser af smagsprøver, historier og fortællinger om de gode råvarer og Naturens Rige.

– Vores initiativ skal ses i forbindelse med at Aarhus og hele Region Midtjylland i 2017 bliver europæisk kulturhovedstad. Samme år udnævnes regionen til Europæisk Gastronomiregion – og Vestjylland bør have sin del af opmærksomheden og gæsterne i den anledning, siger Bent Gråkjær.

Projektet Gentænk Sommerhuset går målrettet efter madglade turister 45+, også kaldet foodies. For dem er fortællingen om natur, kultur og råvarer vigtig, fordi den giver dem den autentiske oplevelse, som de rejser for at få – sammen med mindeværdige smagsoplevelser.

– Vi håber, at turen giver deltagerne ny viden om vores lokale fødevarer og ikke mindst inspiration til, hvordan de kan bruge den viden i deres daglige arbejde, så de kan give deres gæster høj kvalitet og autentiske oplevelser, siger Bent Gråkjær.

Han håber, at turen også er en kærkommen mulighed for at møde kollegerne i området og skabe sig et godt netværk.

På busturen præsenteres blandt andet Is på Hveddegård, Kibæk Honning hos Skjern Å Honning, Astrup
Whisky ved Stauning Whisky, Stauning
Thieses Vesterhavsost og osteopbevaring, Bovbjerg Fyr,
Bovbjerg Oksekød ved Vesterhavsoksen,
Harboøre Ænder, gårdbutik på Dansk And m.m.,
Struer Thiese osteopbevaring i Hjerm Kalkgruber, og
Hjerm Velfærdsgrise på Ausumgaard, Struer.

Illustration: Et kuld velsmagende grise fra Ausumgaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us