Michelinstjerner skal trække kry…

Tallet for krydstogtsturi…

Håndstrik er kommet på museum

Danmarks Industrimuseum å…

Istiden vender tilbage til Aarhu…

Lørdag den 14. maj 2016 s…

Nye B & B stjerner i Schweiz

Nu får interesserede muli…

Egon er på spil i Viborg

Olsen-Banden er kommet på…

Møn skal være orkidéparadis

Jydelejet, Havrelukke og …

Rejsemesse i Herning: Større køb…

Rejsemessen Ferie for All…

Demente tilbydes nu kunstoplevel…

VejleMuseerne - Kunstmuse…

DSB og Mofibo indgår samarbejde …

Nu får du mulighed for at…

Bustur for kokke og tjenere skal…

Kokke og tjenere i det ve…

«
»
TwitterFacebook

Blomsterfestival i Odense

Fra den 15. – 18. august 2012 vil Odense stå i blomsternes flor, og mere end 230.000 mennesker forventes at besøge byen og festivalen, der udover at have blomster på alle torve og stræder også har H.C. Andersens, Astrid Lindgrens og Thorbjørn Egners eventyrlige universer som omdrejningspunkt.

Blomsterfestivalen er med til at gøre Odense til et unikt sted at besøge i august, hvilket mængden af mennesker i city vidner om – og 200.000 planter kommer til at udsmykke gader og stræder med byens torv, Flakhaven, som det naturlige centrum. Gartnere fra hele landet opbygger mere end  20 selvstændige stande, og kreativiteten blomstrer, når stylister og designere bidrager til at gøre byen til en fryd for øjet. Derudover vil byen summe af liv med musik fra mange små spillesteder, der vil være hundredvis af motorcykler, der kører i kortege gennem byen lørdag.  Alt i alt en buket af oplevelser for hele familien.

Den lille Ida vil være der. Sammen med Pippi, Ronja, Karius, Baktus og alle dyrene i Hakkebakkeskoven, for den nordiske eventyrtradition vil folde sig ud under den kommende Odense Blomsterfestival, hvor motiver og figurer fra de kendte universer vil være tolket på forskellig vis.

– Vi synes, det er spændende at gå på tværs af det nordiske i blomsterfestivalen for 2012. De tre forfatteres værker byder på næsten uendelige muligheder for vores kreative udstillere, og jeg er ret sikker på, at gæsterne under den kommende festival vil føle sig hjemme i den måde, eventyrene fortolkes og præsenteres på, siger Vagn Jørgensen, der er formand for bestyrelsen af Foreningen Odense Blomsterfestival.
 Oplevelser i øjenhøjde

Der er tradition for, at temaet for blomsterfestivalen giver kreative muligheder for udstillerne – og har noget at byde på for alle festivalgæster. Linda Hansen, der er leder af Odense Blomsterfestivals sekretariat, mener, at temaet for 2012 til fulde lever op til traditionen:

– Festivalen har naturligvis mange gæster, der i bred forstand interesserer sig for blomster, men kigger man ud over gæsterne i hele Odense City, så er alle aldersgrupper repræsenteret. Vi har rigtigt mange familier, der føler, at vi har oplevelser i øjenhøjde for alle. De fleste af os har et forhold til Andersens, Lindgrens og Egners eventyr og historier. Måske allerede fra vores egen barndom eller fra dengang, vi læste historierne for vores egne børn. Og sådan har børn og forældre det mange steder i verden. Vi glæder os derfor til at arbejde med et tema, der både er meget nordisk og så alligevel er meget internationalt.

Programmet for Odense Blomsterfestival kan ses her – http://www.e-pages.dk/uniquepixels/39/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kontakt os

Sektioner

Om os

  • Vi modtager altid gerne informationer om stort og småt, og har du kommentarer så send dem omgående til os.

Follow Us